Feltehetően nem vagyok normális. Az én koromban mások a cigire, az alkoholra, ne adj’ Isten a drogokra kapnak rá… én meg a teára. Literszámra iszom naponta, szóval pont kapóra jött ez a TAG, amit egyébként Niki blogján lestem meg.

#1 INSTANT TEA | A legrövidebb könyv, amit tavaly olvastál

Miért pont tavaly? Miért nem idén? Nem értem én ezt… Na mindegy, a 2014-es legrövidebb olvasmányom a Bane krónikák sorozat első négy része, mindegyik alig 50 oldalas.

#2 ZÖLD TEA | Egy könyv zöld borítóval

Ó, hogy mennyire szeretem a zöld teát… Valószínűleg Anthony Ryan első regényét is legalább ennyire fogom, miután sikerül kivégeznem.

#3 FORRÓ CITROMOS TEA MÉZZEL | Egy könyv, amit átmelengeti a lelked

Becca Prior A tanítvány névre keresztelt debütálását mondanám. Felemelő és egyben lehangoló könyv, amit annak ellenére imádtam, hogy mind a romantikusoktól, mint az erotikus regényektől rendszerint körtáncot jár a gyomrom.

#4 ÖTÓRAI TEA | Egy könyv, amit angolul vagy más idegen nyelven olvastál

A Twilightba kezdtem bele németül, de nem jutottam a végére. Anno 14 éves fejjel nagyon-nagyon szerettem ezt a történetet, most már úgy tűnik, kevésbé az én világom.

#5 GYÓGYTEA | Egy könyv, amit kényszerből olvastál

Kiyosaki Gazdag papa, szegény papa című könyvét adta ki a közgáz tanárom “kötelezően ajánlott irodalomként”, még jó, hogy anyának megvan itthon. Rendkívül hasznos olvasmány, ajánlom mindenkinek, mert egy teljesen újszerű iránymutatást ad a rettegett pénzügyek kezelésére – pedig higgyétek el, nem olyan szörnyű az.

#6 FEKETE TEA | Egy olyan akciódús könyv, amin nem tudnál elaludni

Egyértelmű: Mentőexpedíció. Aki ezen bealszik, az már tényleg a végkimerülés szélén áll.

#7 JEGES TEA | Egy hamisíthatatlan nyári olvasmány

Haaagyjatok már az ilyenekkel, nem kategorizálok évszakonként!

#8 KALINKA SZAMOVÁR | Egy könyv, amit csak az alkohol tett volna elviselhetőbbé

Tíz apró lélegzet. Na jó, talán ezt még az se. A sztoriról ordít, hogy a szerző hírből sem ismeri azokat az élettapasztalatokat, amikkel a szereplői bírnak. Fogalma sincs arról, milyen egy valóban megtört lélek. Mert hogy egy autóbalesetben családját elveszített húsz éves lány nem gerjed rá azonnal a szomszédjában lakó kékszemű szexistenre, az hót sicher. Az meg egy másik kérdés, hogy ha valakit meg akarnak erőszakolni, nem az lesz az első gondolatunk, hogy annak a vén fószernek milyen szottyadt és ráncos volt a…

Személyes kihívottam Kevin és a másik Rea, illetve Te, aki éppen ezt olvasod. Milyen könyveket párosítanál a teáidhoz? 🙂