Feltúrtam a magánkönyvtáramat és lőttem pár képet a (szerintem) legesztétikusabb darabokról.

Mark Lawrence regényei mind annyira gyönyörűek, hogy szinte képtelenség eldönteni, melyik közülük az a bizonyos legesleg. Személy szerint a Bolondok Hercegére tettem le a voksom, olyan jó nézegetni (és olvasni is, természetesen).
Szabó Magda munkásságának négy darabja, melyek közül a bal oldalihoz volt ez idáig szerencsém – és bízom benne, hogy a másik három is legalább olyan gyönyörű lesz.
Jobbára a Pokoli szerkezetek trilógia harmadik részének fedlapját preferálják, nekem viszont A herceg sokkal jobban bejön. Egy darabig kifordítva állt a polcomon.
Másik kedvenc Cassandra Clare borítóm az Elveszett lelkek városa. Sőt, cselekmény szempontjából is ezt bírtam leginkább, függetlenül attól, hogy eredetileg el sem készült volna.

Igen, tudom, első ránézésre nem nagy cucc. A Zsiványokat a saját kezeddel kell megtapogatni, akkor látni fogod a küllemét és megérted, miért került a válogatásba. Egyszerűen imádatos.
Könnyebb szidni Coelho-t, mint megérteni, pedig vannak jó gondolatai. A fény harcosának kézikönyvében össze is gyűjtött egy csokorra valót, legalább egyszeri olvasásra mindenki számára kötelezővé tenném.
Megoldható lenne esetleg, hogy a létező összes kötelezőre ráhúzzanak egy ilyen borítót? Fantasztikusan néznek ki az új kiadások, így kicsit kevésbé fogjuk húzni a szánkat, ha valamit felsőbb utasításra kell elolvasnunk.
Ismerős ez a borító? Nem? Megértem, ebben a zseniálisan minimalista formájában valószínűleg ritkán láttad. Hámozd le Janne Teller Minden című novelláskötetéről  a védőborítót, ott lesz alatta.
Rengeteg filterezett Twitter, Instagram és Tumblr-fotó tárgya A Szent Johanna gimi sorozat és annak egyes részei. Valamilyen szinten meg tudom érteni, a nyolcadik kötet fedlapja tényleg szépre sikerült. Legalább az utolsó…
Megkockáztatom, ez a legrégibb könyvem itthon. Már a címét sem könnyű rendesen kiolvasni, annyira megkopott (segítek, B. Eötvös J.: Gondolatok), de pont ilyen archaikusan tetszik igazán. Jut eszembe, az éle aranyozott.

Nektek melyek a kedvenc könyvborítóitok? Esetleg kíváncsiak vagytok az inverzre, szedjem össze a legrondábbakat is? 🙂

Vélemény, hozzászólás?