Adott egy tinédzser, aki kora menőségeihez alkalmazkodva próbálja elrejteni számára furcsának vélt szokásait, ízlését, már-már depresszióig marcangolva magát, hogy mi a fene baja van, a többiek olyan normálisak… Aztán ez a kiskamasz felnőtt (khm, „felnőtt”) emberré válik, és kezd tudatosulni benne, hogy nem, a többiek sem normálisak. Csak ügyesen titkolják.

Úgy érzed, kilógsz a sorból? Szeretnéd kapcsolatépítéssel előremozdítani a karrieredet? A felnőttkor olyan új, izgalmas kihívás a számodra, amire érzésed szerint teljesen fel vagy készülve? Hát pfuj. Kérlek, tedd le ezt a könyvet.
Sarah Andersen, az elképesztően népszerű, ifjú brooklyni művész lezseren megrajzolt, tökéletesen célba találó rövid képregényei ugyanis nekünk, többieknek szólnak. Bemutatják, hogyan lehet teljes hétvégéket fenséges módon elszúrni az interneten, milyen elviselhetetlen kín egy jóképű sráccal kézenfogva végigmenni az utcán, vagy egész nap arról álmodozni, hogy végre hazaérünk és belebújhatunk a pizsamánkba. Más szavakkal: a modernkori fiatal élet horrorisztikus és kényelmetlen valóságát. Ja, és egyáltalán nem önéletrajzi mű. De tényleg!

HOGYAN KERÜLT HOZZÁM? A 9GAG-en szocializálódott generáció ha akarja, sem tudja kikerülni az időnként kiposztolt, vegyes fogadtatású Sarah Anderssen képregényeket. Igen, most buktam le, szabadidőm egy részét olyan haszontalanságokkal töltöm, mint meme-ek görgetése okostelefonon.

BORÍTÓ: 5/5 – Igen, pontosan erre van szüksége mindenkinek! Egy elnyűtt pulcsira, ami kétszer akkora, mint saját maga, és amiben önfeledten, magasról leejtve a világot tudunk foglalkozni önnön gondolatainkkal. Ezen a ponton joggal merül fel a kérdés, hogy vajon most én is egy ugyanilyen kellemes darabban püfölöm-e a billentyűzetet…

TARTALOM: 5/5 – Három dolgot rögtön tapasztalni fogsz, miután kinyitottad ezt a könyvet:
1. Legalább minden második oldalon magadra ismersz. Nem, ne tagadd, te sem vagy képes elajándékozni a régi plüssállataidat és nálad is hetek telnek el két melltartómosás között.
2. Fölösleges edzőterembe menned, a nevetőgörcs több, mint elég kalóriát fog elégetni Benned.
3. Két ez-komolyan-nem-normális ember biztosan létezik ezen a bolygón: Te és a képsorok szerzője.

Mielőtt azt hinnéd, ez a könyv a különcködők Bibliája, hadd homályosítsalak fel. Andersen képregényei a lehető legnormálisabb emberek legmindennapibb problémáit mutatja be – csak mi ezeket nehezen vállaljuk fel. Talán pont ezért érdemes olvasgatni a minitörténeteket, hogy lássuk, az ég adta világon semmi baj nincs velünk. Egyik oldalon sem ciki magunkra ismerni, sőt! Én is találtam párat, úgyhogy nem ragoznám túl, beszéljenek a képek maguk.

Életszakasz szerint most járok a harmadik képkockánál. Pontosan, szó szerint úgy, ahogy ott le van írva.
Na jó, legbelül, jó mélyen lassan kezdenek felszínre törni azok a bizonyos anyai ösztönök, csak az állandóan visítozó és hisztiző, apró toporzgépek mindig elfojtják őket.
Én és a legjobb barátom.
Akár délután, akár este érek haza, pizsama rulez.

Mindenkinek vannak „furcsa” dilijei – sőt, a legtöbb emberé szinte teljesen ugyanaz! Érdekes ráeszmélni, hogy valójában nem is vagyunk akkora különcök, mint amekkorának hisszük magunkat. Nyugi, teljesen rendben vagy. Erre legkésőbb az utolsó oldalon rá fogsz jönni.

112 oldal, Fumax, 2017 – 2200 forint (kartonált)
RENDELD MEG 20% KEDVEZMÉNNYEL!

Katt arra a puha, boldog puffancsra, hogy ne kelljen túl későn szembesülnöd önmagaddal!

A recenziós példányért hálás köszönetem a Fumax Kiadónak!

Vélemény, hozzászólás?