Nézd el nekem, mostanában elég rendesen rákattantam a tervező cuccokra, mintha valami szívható dolog lenne. Mentségemre szóljon, az ennivalós verzióra hamarosan nekem is szükségem lesz – akkor miért ne menthetnék meg vele másokat?

Olyan fura a hűtő az albérletben. Az otthonit, ha kinyitottam, mindig találtam benne valami ehetőt, ez meg full üres. Ismerős szitu? Szokatlan lesz ráállni az új rendre, amikor nem elég, hogy neked kell televarázsolnod a jégszekrényt, még a benne lévő dolgokból is ebédet/vacsorát kell főznöd. Hirtelen azt sem tudod, hogyan “kaparjuk le a répát” vagy “sütjük ki a kenyér héját” (igen, ezeket a saját fülemmel hallottam). Ráadásul ebből rendszer lesz. Kaját rendelni pedig kicsit húzós lenne minden nap. Így nincs mese: össze kell raknod egy tisztességes, otthoni étrendet.

Az odakozmált, szétfőtt, túl kemény, túl puha, majd-a-kuka-jóllakik-vele-de-én-ezt-meg-nem-eszem ételekkel való küzdelem mellett legalább a próbálkozásaid legyenek követhetők – ebben kívánok most segíteni picit. Egy héttel előre már tuti látod, mikor lesz egy kis időd bevenni a konyhát és valami nagyot alkotni ott. Az ételhiányban szenvedő, éhes gyomrot elkerülendő, itt egy tervező, amivel összerakhatod, a hét melyik napján mit szeretnél főzni: a fekete keretbe beírhatod az aznapi menüt, a fehér mezőbe pedig a szükséges hozzávalókat, amik még beszerzésre várnak. Teljes, A4-es méretet itt találsz.

Nyomtatás után nincs más hátra, mint recepteket keresni, amivel kitöltheted az űrt a friss festékszagú lapon.

Az illusztrációkat a húgom, Kovács Beatrix készítette.

Te találkoztál már a saját magadra főzés állandó problémáival? Hogyan sikerült megoldanod?