Tisztelt Hölgyeim, Uraim, Hímnőseim!

2016-ban a szokásostól eltérően egy nappal több telt el az életünkből, ergo ennyivel több időm volt arra, hogy elszórakoztassalak Titeket, ami tulajdonképpen nem is sikerült olyan rosszul.

2016collage2

Az elmúlt 366 napban a blog kicsit visszavett a lendületéből 2015-höz képest, sőt a vége felé egy 2 és fél hónapos kényszerszünetet is be kellett iktatnom. Mégsem panaszkodom, ennek a lassításnak ugyanis megvoltak a maga okai plusz következményei.

insta11Először: év vége felé tuti észrevetted, hogy a könyveken túl néhány utazással, DIY-jal, miegyébbel kapcsolatos cikk felé kanyarodtam. Ezt az irányt kívánja idén tartani a Real Thoughts, már csak a turisztika szakon rám ragadt élményorientált szemlélet miatt is. Téged úgyszintén erre foglak tanítani: ne kézzel fogható dolgokkal akarj boldog lenni. Egy élmény nagyobb ajándék számodra, mint a nyolcvannyolcadik haszontalan valami – akár olvasós, akár filmes, akár utazós, akár babracsolós. Adok is ehhez egy naptárat, hogy mindenképp az eszedben tartsd. (Tanulság: ne akard rögtön induláskor meghatározni a blogod célját, idővel kialakítja az saját magának.)
Nem volt emögött semmilyen nagy megvilágosodás vagy szemléletváltás, egyszerűen nem éreztem többé fejlődőképesnek a kizárólag könyvek miatt történő klaviatúrakoptatást. Úgyhogy kipróbáltam néhány újdonságot.
Félreértés ne essék, nem azt akarom mondani, hogy minden a belső szépség, a külsőre pedig tegyél magasról, úgysem az számít. Nekem is megvan a magam szépségrutinja, amit szigggorúan be is tartok. Csak arról már rengetegen “osztják az észt” az internet végtelen lehetőségeinek köszönhetően.

Másodszor: Összesen öt játékot hirdettem Nektek, ha jól számoltam. Nem akartam kizárólag nyereményekkel kamu olvasókat és like-okat szerezni magamnak, mint ahogyan sokan képesek ebbe a hibába beleesni, de nyugi, fogok még Nektek ajándékokat kitalálni.

insta10Harmadszor: Két éves se volt a blog, amikor a DUE hozzám vágta az első írói szakmai elismerést. Kapásból kettőt! Ezzel kapcsolatban pedig felmerült bennem egy igen fontos, saját hitelemet és szakmaiságomat meghatározó, elgondolkodtató kérdés: valaki tud valahol reális áron falra akasztható üveglapot? Az oklevelekhez kellene.
Jut eszembe, könyves portál is most interjúvolt meg elsőként (a Coolbookz). Tudom, nem nagy szám, de örültem neki.

Negyedszer: A Funzine először hívott “céges bulira”, ráadásul nem is akárhova: az Oktoberfestre. (Nem a müchenire, a pestire.) Jó tudni, ha számítanak az ember munkájára, tényleg.

Ötödször, ami talán a legnagyobb lépésnek bizonyult a Real Thoughts számára: Végleg elegem lett a szépen lassan darabjaira bomló blogspotos szerverből, úgyhogy eszközöltem egy költözést saját tárhelyre (amit szintén a DUE-nyereményemnek köszönhetek). Rengeteg munkaórámat és a teljes idegrendszeremet igénybe vette, az előtte beálló “posztcsend” miatt szinte nulláról kellett újrakezdenem az egész építkezést, de nem baj. Erre szükségem volt, a haladás érdekében.

A valódi gondolatokhoz hasonlóan én is arrébb fogok vándorolni; új helyen, új városban új dolgokba kezdeni – ettől pedig mindössze az államvizsgám választ el, szóval részemről mindenképp az előrelépés lesz 2017 főszereplője. Mondhatni, megpróbálok úgy tenni, mintha érett, felelősségteljes, független, önálló, felnőtt ember lennék (haha, jó vicc).

cropped-real-thoughts-karacsony-1024x474

Tehát akkor összefoglalva 2016-ot:
× 41 bejegyzés
× 1247 Facebook like
× 8 könyv került hozzám kiadóknak és szerzőknek köszönhetően
× 5 nyereményjáték (ugye annyi?)
× És hadd ne mondjam meg, hány megjelent cikk a CokeStream-en és a Funzine Media felületein, de 50 minimum.

A tavalyi tényleg jó év volt. Nemcsak “szakmailag”, lelkileg is. Nagyon ritkán pofázok a magánéletemről, ezen újév alkalmából sem kívánok változtatni, csak egy apróságot említenék meg: helyrejöttem. Lett eredménye annak a folyamatnak, amit 2014-ben kezdtem el a blog nyitásával. MOST érzem magam a lehető legjobban a saját bőrömben, és hihetetlenül jó végre ezt tapasztalni lassan huszonkét évvel a hátam mögött. Persze ennek a javulásnak megvoltak a maga okai, új tapasztalatai blogon innen és túl (na jó, most az egyszer inkább túl), úgyhogy záró sorként levonnám a konklúziót: ne ijedj meg, ha valami új közeledik Feléd. Jót akar Neked.

Teli könyvespolcos, boroshűtős, tervekkel és élményekkel fűszerezett boldog újévet kívánok!

Rea

Vélemény, hozzászólás?