Állítólag olyan bubisztikus csomagokkal rukkolt elő a Bubblebook, hogy muszáj volt személyesen meggyőződnöm eme hangzatos állítás igazáról… Vigyázat, vegyes érzelmek következnek! Spoiler riadó!

De mi ez a sok bubi és hogy nem áznak el tőlük a könyvek?

Ismerősek azok a sztorik, amikor totál különböző személyiségű hőseink összeállnak és közös erővel valami igazán nagyot alkotnak a történet végére? Na, hasonló történhetett a Bubblebook háza táján is, amikor néhány egyetemista létrehozta a saját vállalkozását. És ha már négy darab buborék is ott figyel a logójukon (melyek közül kettő frappánsan a book szócska középső betűit alkotja), valamilyen fürdőszobai különlegességre biztosan számíthatsz a havi pakkokban. Persze, szigorúan vízmentesen, nehogy elázzon a többi meglepetés. 🙂
Két típusú csomag közül lehet választani minden hónapban: Light Bubble fantasy, romantikus vagy kalandregénnyel, illetve Dark Bubble egy kis horrorral, thrillerrel vagy krimivel. Bírom a zúzós dolgokat és nem szeretek kertelni, ezért döntöttem az utóbbi mellett.

A júliusi Dark Bubble csomag témáját Médium névre keresztelték, ergo azt már tudhattuk, hogy valami sötét misztikum érkezik a postaládákba. Az izgatott bontogatás közben, amikor megláttam a piros logó alatt megbújó kékes-lilás kártyát és a zöld-fekete bélést, egyből rám tört a fejvakarós dilemma, mi szerint hogy a fenébe fotózzam én ezt be. Ennyi különböző szín mellett maradtam inkább a natúr környezetnél.

Már a cím alapján meg vagyok győződve arról, hogy Lisa Ungertől a Halottakkal suttogó nekem való – elég sötét és hátborzongató az “elborult” ízlésemnek. A krimi és a thriller elemei keverednek benne egy kis paranormális fűszerkeverékkel, a borítója pedig mintha egy hologramot vetítene. Zseniális, öröm ránézni! Remélem, legalább ugyanilyen jó lesz a tartalom is, mint a körítés.

Természetesen ha már könyv, akkor könyvjelző is jár mellé – kapásból kettő. A design-t az ajándék kötet témájához igazították és matt papírra nyomtatták, a bal oldali a minden dobozküldés előtt meghirdetett “Kerülj bele a csomagba!” pályázat aktuális győztesének, Kerekes Gábornak a munkája. (A beküldött alkotások közül nekem is ez tetszett a legjobban, szóval nálam dupla az öröm.)

Maga a könyv egyébként ebben a szütyőben bujkált, ami – mivel védi a benne tárolt kötetet a zord külvilág káros hatásaitól – iszonyat praktikus. A mintája pedig szintén tetszetős ezekkel a rendszertelen háromszögekkel. Kár, hogy vékony a vászon és nem zárható a teteje, a lehetőség viszont adott, hogy rávarrjunk egy gombot. Pont ráfér.

Ha már vászonnál tartunk, akad itt még valami, ami hasonló anyagra készült, ez pedig a csomag legszebb eleme: egy festettnek tűnő, ám valójában nyomott ingatábla, amely minden kétségünkre megadja a választ. WOW, na, ez azonnal megvette a misztikumokért rajongó lelkemet – gyakorlatilag szó szerint. Már csak egy inga kellene hozzá…

Jé, pont itt van egy! A Zenzero multifunkciós rózsakvarc medálja a doboz kártyája szerint akár ingaként is bevethető vészhelyzet esetére, de ékszerként ugyanúgy megállja a helyét. Gyönyörű darab, valódi ásványból. Valószínűleg ki fogom koptatni a láncot, annyiszor fog lógni a nyakamban.

Persze nem ez volt az egyetlen – szó szerint – varázslatos ajándék. A dobozban ott figyelt egy 78 lapos tarot pakli is, ami egyébként nagyon cukira sikeredett, ám sajnos a kivitelezése hagy némi kivetnivalót maga után: némelyiknek a széle nagyon csúnyán lett elvágva, mintha valaki egyénként vagdosta volna ki őket ollóval. Így pedig, mivel a kártyák nem egyforma méretűek, kissé igénytelen benyomást kelt.

Egy ilyen dark hangulatú dobozba mindenképp kell egy sötét, étcsokoládés nasi! A Bubblebook a Roshentől választotta ki Esmeraldát, és az az “édes szám” hatalmas vigyorral az arcán tépte szét a kekszek csomagolását. Letesztelve, tejjel és teával is szeretni fogják az akkora csokiimádók, mint amekkora én vagyok. Meg… bárki más.

Ha pedig kellőképpen bezabáltuk magunkat csokis keksszel, ideje bemászni a zuhany alá lemosni magunkról az áldozataink vérét és magunkkal vinni ezt a feketeribizlis Bomb Cosmetics zuhanytablettát. Nem, nem olyan tabletta, nehogy lenyeld! (Ahhoz eleve túl nagy.)
A használati utasítás szerint egy egész darabot tegyünk a zuhanytálcába, mielőtt ráengednénk a zuhanyt, én viszont kettétörtem, csak az egyik felét elhasználva – és még így is lehetett érezni az illatát két nap után. Szóval hacsak nem vagy teljesen rákattanva teljes függőséggel a feketeribizlire, ne vesd be egyszerre az egészet. Egyszeri “bulinak” egyébként kellemes volt, bár különösebben nem rajongok a gyümölcsös illatokért.

A végére pedig jöjjön az őszinte rész: enyhe csalódást éreztem a Bubblebook doboz kibontása után, főleg úgy, hogy a júniusi Light Bubble csomagról nagy szívfájdalommal maradtam le. A regényen túli, összesen nyolc meglepetés közül kettő vászon, három pedig papír alapú és az anyaggazdálkozás tüneteit mutatják, ami, valljuk be, 8990 forintért még csomagolással és szállítással együtt sem ad értékelhető ár-érték arányt. Illetve a kegyetlen, hátborzongató téma ellenére két rózsaszín ajándék is került bele – nekem ez valahogy nem állt össze. Lehetett volna nyugodtan még sötétebb az a sötét. De a könyvet, az édességet és az ékszert kiválóan eltalálták.

Nem ez volt az első meglepetéscsomag, amit részletesen kielemeztem. Nézd meg a korábbi dobozbontásokat is, itt és itt! Írd meg kommentben, melyik tetszett a legjobban! 🙂

Az augusztusi csomagok már rendelhetők a Bubblebook honlapján!

Vélemény, hozzászólás?