Köztudottan imádunk panaszkodni. Lényegében nem lenne ezzel semmi gond, hiszen a problémákat jobb kibeszélni, mint magunkban tartani, hogy aztán belülről emésszenek fel bennünket. Csakhogy ezt is kellően túlzásba tudjuk vinni és az állandó vernyákolásnak megvannak a maga következményei. Az agyunkba programozott negatív gondolatok egyrészt saját pesszimizmusunk, később motiválatlanságunk melegágya, másrészt környezetünk sem fog minket sokáig tolerálni, mert ezek a kisugárzások rossz hatásokat idézhetnek elő náluk is lélektanilag. Tudom, az élet sosem volt könnyű, néha nekem is elegem van a világból, de lehet javítani a hozzáállásunkon. Ebben kívánok segítségedre lenni négy könyvvel – melyek közül az egyiket meg is nyerheted.


RHONDA BYRNE: THE SECRET – A TITOK

Ha kézbe vesszük ezt a rendkívül hasznos kötetet, a középkori, nagy tudást rejtő tekercsek hangulatát idéző design felvethet bennünk egy kérdést: ez most olcsó hatásvadászat vagy tényleg rejlik érték a lapok között? Nos, valamennyi biztosan. Az egypecsétes Titok egyetlen hasznos mantrára próbálja ráhangolni az olvasót: gondolataidnak teremtő ereje van. Tehát, ha folyton csak panaszkodsz, a rossz dolgokra gondolsz és mindennek a negatív oldalát látod, akkor ne csodálkozz, ha semmi sem sikerül, amit el szeretnél érni. Ezeket kell pozitív elképzelésekkel helyettesíteni – ha minden veszni látszik, akkor is. Tanulság? Minden fejben dől el. Kissé szájbarágósnak tűnik, de már a feléig eljutva is elindultál a jó úton. Érdemes lapozgatni a szerző további munkáit, Az erőt, A varázslatot, a Határtalan gondolatokat illetve A hőst is.

198 oldal, Édesvíz (2007) – 3990 Ft (keménytáblás, védőborítóval)

PAULO COELHO – A FÉNY HARCOSÁNAK KÉZIKÖNYVE

Tudom, Coelho egy roppant megosztó szerző, akinek nehéz megérteni a munkásságát. Ez az egy könyve azonban kevésbé bonyolult a többinél, ugyanis nem egy elvont, fiktív regényhősön, hanem az olvasón keresztül mutatja be bonyolult életünk egyszerűségét. Iránymutatást ad saját álmaink feltérképezésére, céljaink beteljesítésére, a bennünk zajló csaták megértésére. A rövid, filozofikus szösszenetek segítenek megbirkózni a feszültséggel, haladni előre vagy időnként megállni, ha arra van szükség. Persze mindannyian elcsüggedünk néha, hiába keressük a helyes utat – de ilyen az élet, nem mindig habostorta cseresznyével a tetején (vagy mogyoróval, ki hogyan szereti).

149 oldal, Athenaeum (2008) – 2490 Ft (keménytáblás, védőborítóval)


DEMI LOVATO – LÉGY ERŐS

Emlékeztek még a frufrus kislányra a Rocktáborból, aki rengeteg féltékeny fangirl szeme láttára énekelt egy színpadon az akkoriban iszonyat menő Jonas Brothers-szel? Ez a film tette híressé Demi Lovatot. Pályája egyre felfelé ívelt, milliónyi rajingó szívébe lopta be magát. Ám jöttek a hírnév buktatói: a túlhajszoltság, a privát szféra hiánya és természetesen az irigyek, akik lelkiismeretfurdalás nélkül szapulták Demit, bele sem gondolva abba, mekkora lelki sérülést okoznak ezzel neki. Mondhatnánk, hogy volt már ebben “gyakorlata”, sajnos iskolás évei alatt is kijárt neki az állandó zaklatásokból, mert a testalkata pár fokkal szélesebb volt a soványnál. Mindezek hatására született meg a Légy erős az énekes-színésznő Twitter bejegyzéseiből, amely az őt lelkesítő idézetekből és személyes céljaiból épül fel – 365 napra lebontva. Tökéletes lehet mindazok számára, akiknek szüksége van némi támogatásra a hétköznapok embert próbáló feladatai során.

408 oldal, Ciceró (2014) – 3490 Ft (keménytáblás, védőborítóval)POZITÍV GONDOLATOK NAPLÓJA

Miért nincs szerzője ennek a könyvnek? Azért, mert Te magad vagy az! Tematikusan gyűjtheted össze a másoktól hallott bizakodó megjegyzéseket, leírhatod, te milyen pozitívumokkal szolgáltál másoknak, összegyűjtheted napi sikereidet, vágyaidat, céljaidat – naponta lejegyezve, vagy csak amikor úgy érzed, muszáj kiírnod magadból. Igazán személyre szóló könyvecskét kreálhatsz belőle, ami bármikor segíthet rajtad a nehéz időszakokban. Én személy szerint nagyon megszerettem, egyrészt a kifinomult, de különleges design, másrészt a funkcionalitása miatt. Úgyhogy a blog első szülinapja alkalmából Nektek ajándékozok egyet.

112 oldal, Corvina (2013) – 1690 Ft (keménytáblás)

És most jön a jó rész!

2014 július 14.-én posztoltam első, már megosztó stílusban íródott bemutatkozó bejegyzésemet, rá egy nappal pedig elkezdődött a Nagy Könyvmészárlás jött is az első, kíméletlen elemzésem. Azóta írtam jó könyvekről, rossz könyvekről, kitöltöttem jó TAG-eket, rossz TAG-eket, adtam tippeket pocsék blogok vezetéséhez, publikáltam cikkeket nyomtatásban és kikoptattam a billentyűzetem két YouTube-csatorna kedvéért. No, de vizsgáljuk meg ezt az egy évet a számok tükrében!

× 41 bejegyzés
× 545 feliratkozó
× 56000+ megtekintés
× 235 komment
× 765 Facebook like

Érdekes, hogy az elmúlt tizenkét hónap alatt kereken 10 recenziós példányhoz volt szerencsém, és 10 nyereménykönyvet osztottam ki köztetek, a felajánló kiadók jóvoltából. Ezt szépen összehoztam. 😀

A legforgalmasabb hónapnak 2014 augusztusa bizonyult, 12792 megtekintéssel.

A napi látogatottságrekord pedig nemrég dőlt meg, 2015 július 2.-án 1184-en kattintottatok az oldalra.

A legnépszerűbb bejegyzés az Egy ikerpár titkos naplója kritikám lett, kis híján 5000 kattintással.

És mindezt Nektek köszönhetem!

Cserébe én is adok valamit. A Pozitív gondolatok naplója annyira a szívemhez nőtt, hogy szereném, ha legalább egy olvasóm összegyűjthetné benne pozitív gondolatait és elővenné, amikor éppen maga alatt van. Lehet, hogy éppen Te leszel az? Szeretnéd? Akkor töltsd ki az alábbi Rafflecopter boxot.

A játék július 31.-ig tart, kizárólag belföldi postázás lehetséges. A Facebook oldal esetében nem elég a látogatás, like-olni is kell!

a Rafflecopter giveaway

Sok cseresznyét! 😉

A nyereménypéldányért hálás köszönetem a Corvina Kiadónak!