Ha Te is szeretsz néha elkalandozni a saját gondolataidban, akkor jól figyelj! Olyasmit fogok Neked mutatni, amit imádni fogsz – és amit talán kicsit fájó szívvel fogsz nézegetni, amiért lemaradtál róla. (Na jó, erre lesz megoldás a későbbiekben.) Rizikós elvárásaim ellenére a Book a Sloth Club júniusi Young Adult meglepetés doboza abszolút a szívemhez nőtt. Neked sem fog csalódást okozni.

HOGYAN KERÜLT HOZZÁM? Az előző meglepidobozos bejegyzésben leírtam már, mennyire oda-vissza vagyok a zsákbamacskákért és a meglepetésekért. Nem tehetek róla, engem kábé egy darab hajlított kanállal is le lehet nyűgözni. Nagy buzgóságomban pedig elő is fizettem a Book a Sloth Club három havi magyar YA dobozára (a felnőttet egyelőre nem mertem bevállalni). Ezek közül fotóztam körbe az elsőt.

De mi is lapult a lajhár alatt?

A raklapnyi könyvön túl, amire ráfeküdt? Sok-sok meglepetés, amely „álomvilágokhoz” köthető. Gyakorlatilag csak egy álomfogó maradt ki belőle, bár maga a motívum több ajándékon is megjelent.

A legfontosabb elem, vagyis maga a könyv A különös álmodozó volt Laini Taylortól, aminek a borítójába első látásra beleszerettem. Fülszöveg alapján ez tipikusan egy olyan kötet, ami tizenévesen valószínűleg azonnal beszippantott volna. Így, a második X után vannak enyhe fenntartásaim, de optimista leszek, hátha bírni fogom. Egyébként a sztori főhőse gyakorlatilag beleragad egy furcsa rémálomba, szóval csak nem lehet olyan rossz.
De mi az a sok világító pötty rajta? Nem, nem a könyv csillog, mindjárt mutatom, mivel trükköztem oda a fényeket.

Kicsit el lehetett ereszteni a kreativitásunkat dobozbontás közben, két meglepetés ugyanis szinte rögtön adta magát, hogy összeeszkábáljam őket: egy 18 ledes, fehér égősor és egy szívószálas, színezett üvegpohár. Valahogy a kettő összekívánkozott, tökéletesen kiegészítik egymást.

A nyári emlékek rögzítésére tökéletes lesz ez a tollas füzet, nálam legalábbis nagyon beütött a summer vibe, amikor ránéztem. Egyébként aranyozott a széle, szóval élőben még királyabbul néz ki, mint a képen.

Apropó, nyár: ilyenkor a legkönnyebb lezúdítani valamilyen lime-os-mentás-jégkockás frissítőt, amit aztán leteszünk az asztalra és szépen rajta is marad a pohár aljának lenyomata. Tegyük alá ezt a csini álomfogós alátétet és problem solved.

Mint azt már említettem, két elemet is álomfogó mintával díszítettek. Íme a másik: egy fadobozka, telis tele kellemes, fás jellegű füstölővel, ami annyira árasztja magából a természetes, rusztikus hangulatot, hogy muszáj volt kivinnem a ház elé lefotózni. Egyszerűen kívánta maga mellé a leveles-sziklás környezetet.

A soron következő ajándékot kicsomagolás után rögtön használatba vettem (látszik is rajta, lusta voltam kivasalni). Egy levélmintás vászontáska nyugodt szívvel strapálható anyagból, Carpe Noctem (azaz Élj az éjszakának) felirattal. Nagyon tetszetős rajta a „kézzel írt” kalligráfia, bár a jelentése kicsit szembemegy a doboz témájával. Ettől függetlenül megszerettem ezt a kis táskát, felváltva hordom a Verity City-ssel.

Végezetül pedig jöjjön a YA dobozok elengedhetetlen eleme, a Lajhírek című füzetke. Ezeket a Prológus állítja össze, általában a dobozzal, a könyvvel, annak szerzőjével és a BASC háza táján történt érdekességekkel kapcsolatos infókat tartalmaznak, illetve került bele könyvajánló és egy teszt is.

Imádtam ezt a dobozt. Tényleg. Komolyan féltem tőle még annak ellenére is, hogy az áprilisi és a májusi YA doboz után gyakorlatilag vérzett a szívem, amiért lemaradtam róluk. Néha egyszerűen fogom magam, lepakolom magam elé az ágyra és nézegetem őket… Ez normális?

A júliusitól azonban őszintén szólva tartok egy kicsit, ugyanis romantikus kötetet választottak meglepetésként, ami abszolút nem az én műfajom. De mondtam már, optimista vagyok. Szóval bízom a legjobbakban.

Te megrendelted a BASC júniusi dobozát? Melyiket? Írd meg hozzászólásban, hogy tetszett!

Vélemény, hozzászólás?