Nem, nem fogok az “új év, új én” bullshittel jönni, tudjuk, mennyit ér ez a közhely. Az égadta világon semmit nem kell magadon változtatnod csak azért, mert hirtelen át kell firkálnod a 2016-os számban a hatost hetesre, akárhányszor dátumozol. Bőven elég, ha egy pici újdonságot csempészel a környezetedbe – és máris ott az esély egy rendszerezettebb évre. Ehhez gyűjtöttem a saját ajándékom mellé hét másik ötletet, a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége tagjaitól.

naezmegmiez
Nyugi, mindjárt kiderül.

Zsófi, a kifutó békája (khm, a Frog on Catwalk bloggere) hasonló koncepcióval állt elő, mint a YearCompass évrendező füzetkéje, csak egy csöppet más irányt vett: míg előbbi több aspektust vizsgál az évedben, Zsófi kevesebb tényezőről gondolkodtat el, ám azokba kicsit részletesebben is belemehetsz, listaszerűen – az egyetlen hasonlóság szinte csak a firkaoldal. Angolul és magyarul is leszedheted innen – csak nehogy elfelejtsd átállítani a printert kétoldalas nyomtatásra!

img_4017-1024x682

Kitti szintén egy évzárással és -tervezéssel buzdítja a Kedves Olvasót arra, hogy – blogjának nevére reflektálva – meríts lendületet. 2016-ot egy vízfestékszerű, színes rubrikákkal teletarkított évértékelővel hagyhatod magad mögött (itt), 2017-nek pedig egy hozzáillő céltérképezővel indulhatsz neki (emitt). Kevés barátot mondhatok magaménak és nincs is túlcsorduló társasági életem ahhoz, hogy ennyi mezőt ki tudjak tölteni, de attól még tetszetős mindkettő.
Kitti nem mellesleg összerakott egy inspirációs naptárat is, minden hónapra egy-egy szóval, üzenettel megspékelve a festett képeket. Ezt innen töltheted le.

kiemelt-kc3a9p

Imelda ezeket az ismétlődő mintás, watercolor posztereket bár iskolakezdésre festette, újévre is ugyanolyan tökéletesek. Semmi magasztos mélyenszántást ne keress bennük: pofonegyszerűek, mégis milyen szépek! Amilyen szimplák a szövegek, olyan könnyen segíthetnek rajtad, amikor éppen magadba zuhanva mellé esel, aztán egyszer csak megpillantod őket. Kattints ide, nyomtasd ki, tedd a faladra, és… és… gyönyörködj bennük.

inspirational_posters_hu

Csoda lenne, ha pont a 365letszikra maradna ki az inspiratív tervezésekből. Éva alapító-főszerkesztőként sokakhoz hasonlóan szereti papír alapon látni teendőit, módszeréhez pedig egy csinos, szabadon kitölthető heti checklistet is tervezett. A pipálandó tételeken túl külön összegyűjtheted rajta a tényleg-nagyon-de-nagyon-fontos elintéznivalókat, felfirkálhatod rá a legnagyobb sikered és összegezheted, hogyan sikerült teljesítened. Hasznos cucc, már ki is köpte a nyomtatóm. Ha neked is kell, itt találod.

hetitervezo_365letszikra_1170x650-1

Eme összeállítás ízléses cicája, Kinga (The Classy Cat) nevéhez méltó naptárral rukkolt elő, amibe a minimalizmus kedvelői nagy eséllyel fognak beleszeretni. A kalendárium ráadásul többfunkciós: falra “szerelhető” vagy filofaxba fűzhető. Töltsd le és döntsd el, melyik verziót preferálod.

2017calendar

Niki nagyra értékeli azokat a dolgokat, amik megadatnak neki, ezekért pedig igen kreatív módon ad hálát: egy kidekorált befőttesüvegbe gyűjti az összes érdekes, pozitív, különleges pillanatot. Ha szeretnél a sajátodhoz ihletet gyűjteni, a Nik’s Boxon meglesheted, mit alkotott.

memory-jar

A legnagyobb évköszöntő munkát kétségkívül a Habfürdő szerkesztője, Réka vállalta magára, nem akármivel: egy komplett határidőnaplóval. A heti leosztású naptárakhoz kötelező elemek mellett kapott helyet kitölthető ünnepi és utazástervező, havi rutin, plusz könyv-, film- és pénzügyi tervező, amiket itthonra ki is nyomtattam, meg még néhány színezhető ábra, ha nagyon unatkoznál. Innen tudod letölteni – vagy akár megnyerni.

habnaptar2017-1

No de akkor mi is akar lenni ez az élménynaptár dolog, amit annyira beharangoztál az elején?

A saját évkezdő projektem 2017-re minden Kedves Olvasónak egy élménynaptár. Nem szeretnék magasztos töltetet adni neki (ne legyünk ennyire giccsesek), elvégre ez mégiscsak egy egyszerű tervező, a célját viszont leírnám egy szóban: élményorientáció. Tulajdonképpen ugyanabban a “szellemben” készült, mint maga a Real Thoughts: ne anyagi, pénztárcában tárolt értékpapírokért megvehető dolgokkal akarj több lenni, hanem keresd az élményeket. Olvass, nézz filmeket, utazz, próbálj ki bármit, ami eszedbe jut. Ezekkel sokkal többet adsz magadnak, mint ha valami szükségtelen cuccot már megint levennél a bolt polcáról.

Fölösleges instrukciót adnom a naptárhoz, mindenki kedve szerint használhatja. Nincsenek szabályok. Egyetlen aprócska tippet hadd adjak: ha sikerült bármit megvalósítanod a tervezőre írt pontjaidból, ragassz róla egy maradandó emléket a hozzá tartozó mezőbe – blokkot, belépőjegyet, origami sziklának csúfolt összegyürmölt papírfecnit, akármit.

Teljes méretű képet itt érhetsz el. A3 szabványra készült ugyan, de 300 DPI felbontással, úgyhogy ha ez neked túl kicsi, nagyobb papírra is nyomtathatod, nem vész el a minősége.

(Az illusztrációkat a húgom, Kovács Beatrix pingálta.)

elmenynaptar2017

Neked van valamilyen saját ötleted 2017-re? Ezek közül melyiket használod/használnád? Ha a legutolsót kitöltötted, tölts fel róla egy fotót Instagramra vagy Twitterre egy #realthoughtsnaptar hashtaggel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük