Nagy megtiszteltetés ért: egy különleges projekt bétatesztere lehetek, ugyanis ha minden jól alakul, hamarosan házhoz rendelhetjük a könyvtári könyveket. Jó, ebben így semmi újdonság nincs, de mit szólsz, ha azt mondom, az ország több könyvtárának kínálatából válogathatsz egyetlen appon belül? Ezt azért te sem hagyhatod szó nélkül: görgess lejjebb és töltsd ki a Bookbinge igényfelmérő kérdőívét!

Felmerül a jó hosszú kérdés: miért regisztráljon az ember fia-lánya egy új könyvkölcsönző szolgáltatásra, ha egyszer a legtöbb könyvtár már rendelkezik saját netes adatbázissal, ahol bármikor megnézhetjük, előjegyezhetjük, vagy ha a szükség úgy kívánja, házhoz kérhetjük bármelyik könyvet?

A válasz annál rövidebb: Steve Jobs is adott a világnak egy iPhone-t, hiába léteztek már előtte okostelefonok. És milyen jól tette!

Az online könyvtári állományok nem éppen arról híresek, hogy modernek és felhasználóbarátak lennének. Ha a rendszer legalsó sarkában mégis találnánk valamilyen opciót a házhoz szállításra, az bonyolult, kényelmetlen és nehezen hozzáférhető, mintha szándékosan nem akarnák szem előtt tartani. Arról nem is beszélve, hogy ha több könyvtárból szállíttatnánk haza könyveket, mindegyiknél egyenként, manuálisan kell megtennünk – az adatbázisok között nincs átfedés. Ez a probléma – és annak fel nem ismerése – erősen visszavetette a könyvtári kölcsönzések számát.*

Minderre (de főleg a harmadikra) kínál megoldást a Bookbinge egyszerű, letisztult, könnyen kezelhető felülete. Egyetlen helyen nézegetheted az összes partnerkönyvtár kínálatát és minden hónapra előre betervezheted, mikor melyik könyvet kéred a saját portádra. Sőt, nemcsak házhoz szállítják, amit kölcsönöznél, de vissza is viszik, amit már elolvastál.

Látványtervek a Bookbinge alkalmazásról (iPhone-on és iPad-en).*

A szolgáltatást a bookbinge.io oldalon, kezdetben havi 2 választható könyvvel tervezik beindítani, a soron következőket pedig minden hónap ugyanazon napján kapod meg. (Persze ha éppen nem vagy otthon, tudnak alkalmazkodni.)

Személy szerint alig várom már, hogy beinduljon a tesztfázis és végre láthassam működni a rendszert. Az iskolapadot és a városi könyvtár padlóját párhuzamosan koptattam régen, amióta viszont elköltöztem otthonról, ugyanígy kopott ki az életvitelemből a könyvtárazás.

Mielőtt azonban az ötlet találkozna a célpiaccal, mondd el róla a véleményed: ide kattintva leírhatod, mit várnál el a szolgáltatástól, milyen funkcióknak tudnád hasznát venni, mennyit fizetnél érte és bármi egyebet, amivel úgy érzed, hozzájárulhatsz a Bookbinge sikeréhez. (Minden visszajelzés hatalmas segítség az alapítónak.)

Remélem, hamarosan beszámolhatok a Bookbinge indulásáról.

Ha szeretnél még több mandragoreás tartalmat látni, akkor irány az Instagram és a Facebook!

*Forrás: bookbinge.io

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük