Könyveket nemcsak olvasni, hanem nézegetni is jó. Főleg, ha tisztességesen vannak lefotózva. Kicsit görgettem a legnépszerűbb socmed platformot és – szubjektíven – szemezgettem a legjobb könyves insták között, hátha tudok Neked valami feedszépítőt ajánlani.

@menokonyvek

A Menő Könyvek kiadója nemrég indította el saját ifjúsági könyves website-ját, ahol képesek nagyon jól kommunikálni a fiatalok nyelvén. Többek közt velem is készítettek egy interjút. Instagramjukon általában mások fotóit reblogolják vagy beküdött képeket tesznek közzé, de nem mintha ezért bármit is veszítene az értékéből – az aktualitás és az esztétika attól még megmarad náluk. 

@tizkicsikonyv

A magyar bloggerina Agatha Christie talán leghíresebb regénye előtt szeretne tisztelegni a névadással, blogjához pedig eszméletlen fotókat készít – ilyen gyönyörű képek mellett nem lehet minket nem rávenni arra, hogy a hozzájuk tartozó ajánlót is elolvassuk. 

@booksdreamsandlifestyle

Niki jobbára könyvekről posztol, de előfordul, hogy éppen valami teljesen más kelti fel az érdeklődését és tárja a nagyérdemű elé. Probléma egy szál se, éljen a változatosság. Az utóbbi időkben jelentősen javult a képek minősége és ugyan még “csak” 45-öt töltött fel, biztosan gyarapodni fog, szóval érdemes követni őt.

@ll_konyvesbolt

Furcsa lenne, ha Magyarország egyetlen ifjúsági könyvesboltja pont az Instagramot nem használná. A fiatalokat megcélzó könyvek mellett hónapról hónapra igyekszik megmozgatni a követők fantázáját is. Hogyan? Kihívásokat állít eléjük.

@readingoncloud9

A felhőkön olvasó lány bármivel képes párhuzamba hozni egy-egy könyvet: notesszel, tollakkal, post it-tel, masnival, szemüveggel, szobanövénnyel, tejesdobozzal… A végeredmény pedig egy olyan esztétikus rend, amiről nem akarod levenni a szemed. Satisfying as fuck!


@fantasybooks_rose

Egy teljesen új insta fiók, mely vélhetően tele lesz fantasy regényekkel. A műfaj iránti rajongásom miatt nem hagyhattam ki a válogatásból.


@throneofpages

Szintén egy, jobbára fantasyval és annak lightosabb alfajaival foglalkozó account, ahol van egy kis csavar a képeken, ugyanis ezt a műfajt ritkán szokás ennyire “csajosan” ábrázolni, ahogy az “oldalak trónja” teszi.


@bookishreading

Maga a név nem túl kreatív, a fotók viszont annál szebbek. Nyitott könyvek mindenhol: földön, fán, kézben, asztalon, ágyon… Az eddig felsoroltaknak konkrétan az inverzéről van szó, mivel Taylor könyvön kívül nemigen rak mást a képekre, csak ritka esetben.


@colorbute

Ha te is rákaptál az utóbbi évek egyik legnagyobb őrületére, a színezésre, akkor a colorbute egy igazi szemgazmus számodra. Ki tudja, egy kis szerencsével talán a saját munkádat is viszont láthatod itt. Nálam a jobb oldali mandala abszolút kedvenc.


@bookstagramfeatures

Elég vegyes a felhozatal, de ennek megvan az oka: itt a világ minden tájáról megjelenhetnek könyves képek. Te is készítettél már fotókat a könyveidről? Szeretnéd, hogy több ember lássa azokat? Használd a #bookstagramfeature hashtaget és esélyes leszel egy reblogra.

Ti vezettek hasonló instablogot? Vagy vannak kedvenc könyves Instagram fiókjaitok?