Vádlott neve: Csecse Attila
Vádlott kora: 19
Vád: Illegális mennyiségű könyv felvásárlása és birtoklása
Terhelő bizonyíték: Interneten közzétett videofelvételek, melyeket a vádlott maga készített
Ítélet: Bűnös
Büntetés: Kritizálás
Ítélet végrehajtása ekkor: Most. Azonnal.

Történetünk főhőse bizonyos Melle Csecse Attila, aki egy hónappal ezelőtt úgy döntött, hogy eggyel növeli a YouTube vloggerek amúgy is népes táborát.

Egyre többen vannak azok, akik úgy gondolják, pár webkamera segítségével felvett silány minőségű videó, amin érthetetlenül hadarunk vagy motyogunk az orrunk alá, híressé teheti az embert (sajnos egyketten sikerrel is jártak, pl. Justin Bieber), éppen ezért Attila jól tette, hogy ilyen elvetemült lépésre szánta el magát és újabb követendő példával szolgál a vlogvilág nokedlijeinek. (Természetesen NEM webkamerával.)

TOP 5 AGYRÉM KÖNYVES KARAKTER

Első videó. Látszik is rajta. A kép kicsit sötét és fel kellett tekernem az erősítőt, hogy valami érthetőt is kibogarásszak a felém áradó hangokból, de Attilától szigorú parancsba kaptam (na jó, csak megkért rá), hogy ne ez alapján ítéljem meg a csatornáját, mivel nincs háttér, nem is olyan jó a minősége, és néha hadar meg selypít. (Nem én mondtam, hanem ő!) Amúgy meg ott van kilenc másik, szóval miért tenném? 🙂 Úgyhogy menjünk is tovább. Miután még ecsetelek egy kicsit
– a hatásos beugró feliratokról
– a négyzet alakú, összenyomott könyvborítókról
– a fésűről, amit felvétel előtt használhatott volna
– a teáról, amitől szegény majdnem megfulladt megpecsételve ezzel YouTube csatornája további sorsát és amit mintha már láttam volna valahol (Ez egy előre legyártott sablon könyves vloggereknek? Mert ha igen, akkor bocsánat, nem szóltam.)
– arról a fura sípolós hangról a videó vége felé
– és a szokásos “Ha tetszett, iratkozz fel” sablonszövegről, ami az első pár részben nem is annyira gáz, de egy idő után nyugodtan elhagyható

SZEX A KÖNYVEKBEN?!!

Na, itt már megfigyelhető egy nagyobb előrelépés. Ami azért is dicséretre méltó, mivel a két videó között összesen 4 (NÉGY!) nap telt el. Javult a vágás, a képminőség (habár nekem még mindig sötét egy kicsit, de mint azt korábban is elmondtam, megértem egy szemüvegcserére), kaptunk a háttérbe egy pici, cuki, aranyos könyvespolcot egy pici, cuki, aranyos bagollyal, viszont a négyzet alakú könyvborítókon és a hatásos érvelésen még lenne mit finomítani: “Hogy tetszhetett nekem ez a fos, mert ez a fos egy fos.”

Itt is felbukkant az a bizonyos sípoló hang, de mostmár rájöttem, mi célt szolgál: a felsorolást jelöli.

Kifejezetten bejött nekem ez a videó. Attila egy olyan sztereotípiát próbál lerombolni, ami mélyen beleivódott az emberek agyába: A szexkönyvek rosszak. Jómagam sem rajongok a műfajért, de ha nem kizárólag erre épül a cselekmény (mondjuk egy jó kis dark fantasy + bordélyházas jelenetek), akkor jöhet. Apropó, fantasy: a Trónok Harca ki nem maradhatott volna az ellenpéldák közül. Szerintem is Tyrion a legjobb. TYRIONT A VASTRÓNRA!!! Jut eszembe, nem gondolkoztál még azon, hogy egy táncos vlogot is indítasz? Ja, és az Antarktiszon nincsenek jegesmedvék.

JÚNIUSI BOOK HAUL! – KÖNYVZSÁKMÁNYOK

Harmadik videóját Attila egy hangsúlyos, nyomatékos mizuzással indítja, melyet szarkasztikus fejcsóválás követ – nem, szerintem sem menő. Egy perverz bájvigyor kíséretében megtudhatjuk, hogy nem kizárólag szexkönyveket szokott olvasni, nem túl derűlátó véleményét a Könyvmolyképző Kiadó Elit Team akciójáról (amit osztok, de erről majd később), és hogy a legkirályabb szám a 8-as. Ami hülyeség. Ugyanis nem a 8-as a legkirályabb szám. Hanem ennek a duplája. A 16-os. De semmi gond, éljen a változatosság. Az átrendezett könyvespolc is ezt az eszmét hirdeti.

A hosszan elnyújtott, magas oktávokban csengő “Seriouslyyy?” állandó szávajárásává vált és a fésűt is megtalálta. Érdemes megnézni ezt a részt, már csak a pókmajomtánc, illetve a “10-re hozzátok a könyvet, mert botrány lesz” című történet miatt is. Szíjjelröhögtem magam rajta. Komolyan fontolóra vehetnéd azt a táncos vlogot.

KISS, MARRY, CLIFF?! KIHÍVÁS

Főhősünk minden bizonnyal már elég sok női rajongóra tett szert megnyerő kisugárzásával és fizimiskájával – a negyedik videójában pedig arra is megoldást talált, hogyan lehetne híresebb az erősebbik nem körében: egy szép, bájos hölgyvendég segítségével, akinek a nagy tánci-tánci közben egy igen fájdalmas ütést mért az orrára (Neked még soha nem mondták, hogy lányokkal nem verekszünk?) és akinek Attilával ellentétben van csecse. Mert azért lássuk be, Mr. Smiley mégsem olyan vonzó személyiség.

Ehhez az epizódhoz mindössze két dolgot fűznék hozzá.

Egy: HOGY VOLTATOK KÉPESEK MEGÖLNI JACE-T?! Inkább adtátok volna nekem, én feleségül mennék hozzá. :'(

Kettő: Hová lett a könyvespolc? Hiányzott. Stabil pont volt az életemben.

KÖNYVEK 1 MONDATBAN

Azt kell mondjam, ez a videó viccesre sikerült. Ügyesen szinkronizálta a saját bájvigyorait. Azonban nem minden könyvnél tartotta az egy mondatos szabályt (Minő súlyos pontatlanság!), a borítók pedig még mindig négyzet alakúak. De legalább a könyvespolc visszakerült a háttérbe. Helyreállt a lelkivilágom.

THE SOCIAL MEDIA BOOK TAG

Nyugi, nem te vagy az egyetlen, aki nem tudja kimondani a Tumblr szót. Viszont ez a párosítsunk-könyveket-közösségi-oldalakhoz téma nagyon tetszik. Szerintem lenyúlom. Amúgy meg nem tartottad be az ígéretedet, amit az előző videódban tettél. Szégyelld magad.

COLLEEN HOOVER – HOPELESS – REMÉNYTELEN | BOOKTALK + NYEREMÉNYJÁTÉK

Több feliratkozót szeretnél a YouTube csatornádra? Hívj vendégelőadót! Ja, hogy ezt a módszert már ellőtted? Akkor hirdess nyereményjátékot!

Íme a videó, amit eredetileg a The Social Media Book TAG előtt kaptunk volna meg. Csak betartotta az ígéretét. Korábban ugyan nem említettem, de ebből és az előző részekből is meggyőződhetünk Attila profi és briliáns angol kiejtéséről. (Nyugi, az enyém is ilyen. A tiéd pedig egyáltalán nem ront a vlogodon, sőt… 🙂 )

A videó megtekintése nemcsak a saját magam szórakoztatását tette lehetővé, hanem tanultam is belőle valami újat: A könyvek is hordhatnak tangát.

4 perc 49 másodpercnél egy torzított, mély, szinte már ijesztő hang figyelmezteti nyomatékosan a kedves nézőt, hogy amennyiben nem olvastad a Reménytelent, akkor “MOST MENJ EL!” Úgyhogy elmegyek. Haladjunk tovább.

THE EMOJI BOOK TAG

Nem hittem volna, hogy Attila ilyen sokoldalú tehetség. Nem elég, hogy vlogot vezet, táncol, de még énekel is! Szerintem jelentkezz az X-Faktorba!

Meglepő módon ebben a videóban, ami egy mobilalkalmazást és vádlottunk hozzá fűződő bensőséges viszonyát mutatja be, háromszor csörren meg a telefon. Tudom, hogy szándékosan csináltad, engem nem versz át! 😛 (Ide szerettem volna egy emojit beszúrni, de sajnos nem engedte a Blogspot.)

Az ötletről és a kivitelezésről mindenképpen elmondható, hogy kREAtív. Főleg ahogyan az eper emojit párosította Monika Feth Az eperszedő című könyvéhez amin nem mellesleg van egy maszat. Talán eperfolt? Mindenképp iratkozz fel a csatornájára, mert ha nem, akkor eper.

A kaki hangulatjelhez nekem is lenne egy személyes történetem. Az én anyukám méhkasnak nézte. Bár az nem emoji volt, hanem valami egészen más fajta emotikon. Ennél a résznél a fejemet fogtam a röhögéstől. 😀 Az az ijedt arc csak engem emlékeztet Sikolyra?

Míg az első videóban egy bögre tea próbálta Attila vesztét okozni, addig itt a szék kísérelte meg ezt, amin ült. Szerintem szerezz be egy másikat. Másfél perc alatt kétszer estél le róla.

Jókora előrelépésnek lehetünk tanúi ebben az epizódban: a könyvek borítói már nincsenek összenyomva, hanem szép téglalap alakúak. A Villámtolvajt viszont másik kézben kellett volna tartani, mert így eltakarta a mosolygó kaki.

A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA ELŐZETES REAKCIÓ

Attila már rögtön a videó elején elsüt egy, a filmhez illő +18 poént. Lefordultam a székről. Komolyan. Pedig az enyém jóval stabilabb, mint az övé.

A joghurtfürdőbe fulladt, méregdrága Apple-fülhallgató kapcsán csak annyit mondanék, hogy az én Made in China fülesem egy pohár vízben pancsikolt, és semmi baja.

Azt az iPad-et nem szeretnéd kisorsolni a nézőid között?

MARIE-AUDE MURAIL – OH, BOY! | BOOKTALK + NYEREMÉNYJÁTÉK 

Ének- és tánctehetsége után Attila kiváló nyelvérzékét is bemutatja nekünk második booktalkjában. (Bár utána a “Na mindegy”-et kissé erőltetetten hangsúlyozza.) Mivel ő sem tökéletes (ahogyan senkisem az rajtam kívül), külső segítséget kell hívnia a francia nemzetiségű szerző nevének kiejtéséhez – még jó, hogy egy almacsutkás telefon mindent tud.

Az a szép hetyke bajusz kiváló választás, annak ellenére is, hogy a videó közepére elmaszatolódott. :{

Ahogy a címből kiderül, ezt a könyvet szintúgy megnyerhetitek. Illetve nem, mert én fogom. De sajnos csak egy olyan példányt, aminek Attila elvette a szüzességét. Ugyanis galád módon nemcsak megérintette az “érintőőőőőőős” borítót, hanem ki is nyitotta. Legalább a garanciás bugyiját nem húzta le.

Záró akkordok

 

1 hónap
10 videó
619 Facebook like
1367 YouTube feliratkozó (ebből 1366 valószínűleg mostanra ki fog nyírni, a maradék egy pedig én vagyok)

Mielőtt bárki leszedné a fejem a bejegyzés elolvasása után, elmondom: Egy fikarcnyi rossz szándék sem volt bennem! Épp ellenkezőleg! Egy kicsit sok a szóismétlés illetve a hadarás, DE! Szerettem minden videót. Bírtam Attila stílusát és humorát. Nagyon örülök annak, hogy elkezdett vlogolni és hogy egy ilyen embert tudhatok a feliratkozóim között, mint ő. Reméljük, a szeptembertől kezdődő szorgalmi időszak nem veszi el annyira sem az idejét, sem a lelkesedését.

Ne merd abbahagyni!

Ha tetszett, iratkozz fel, hagyj kommentet, like-olj a Facebookon, és hegessz tortát. *sablonszöveg alert*